Blog

De rol van slimme alarmmeldingen bij kritische HVAC-installaties.

06 augustus 2021

Tegenwoordig worden we overspoeld met allerhande notificaties en meldingen, vooral op onze smartphones en tablets. Elk uur ontvangen we meerdere alerts die ons van een bepaalde situatie op de hoogte brengen. Ook binnen de HVAC-industrie spelen deze alerts een steeds belangrijkere rol, ze zorgen ervoor dat je als verantwoordelijke van kritische HVAC-installaties op tijd gewaarschuwd bent als de omstandigheden van deze installaties verslechteren of veranderen. Hierdoor helpen ze ongewenste gevolgen, zoals downtime of productiefouten, te voorkomen.

Een defecte chiller – of deze nu gebruikt wordt voor het koelen van lasermachines of productielijnen – kan grote schade toebrengen aan het eindproduct, met als gevolg dat al het werk om ze te vervaardigen voor niets is geweest. Of stel je de enorme kost voor van een grote hoeveelheid farmaceutische producten die moeten worden weggegooid omdat een koelsysteem in de opslag tijdelijk is uitgevallen?

Er zullen heus wel parameters zijn waarvan de alerts misschien nooit getriggerd worden, maar het is goed om te weten dat ze er zijn wanneer je ze nodig hebt. Er zijn veel situaties denkbaar waarin een betrouwbaar monitoringsysteem met alarmfuncties waardevolle informatie kan leveren en tot besparingen kan leiden.

De volgende twee aannames over alarmmeldingen bij HVAC-installaties vormen de kern van slimme alarmmeldingen: ze moeten betrouwbaar zijn en ze moeten de actuele toestand van de installatie aangeven.

Een IoT-cloudplatform voor HVAC-installaties

Door gebruik te maken van Smartlog, het kant-en-klare IoT-cloudplatform voor HVAC-omgevingen, kunnen we op een eenvoudige manier waarschuwingslimieten instellen en er zeker van zijn dat wanneer een potentieel probleem optreedt, we dit zullen opvangen. De zelf te configureren instellingen voor alarmeringen die we gebruiken, zijn flexibel genoeg om verschillende waarschuwingslimieten te dekken – high alerts, medium alerts en low alerts – en aanvullende parameters zoals een bepaalde vertraging op de waarschuwing per meetwaarde te configureren.

Als snelste klimatisatiepartner, is de rol van slimme meldingen in HVAC-omgevingen voor ons uiterst belangrijk. Door onze klanten een platform te bieden voor dataverzameling, datavisualisatie en alarmbeheer, helpen we hen een omgeving te creëren met een notificatiesysteem waarbij je als klant zelf beslist over welke kritische parameters je genotificeerd wilt worden.

Beheer uw koelinstallaties in een oogopslag

Als we het over alarmbeheer hebben, denken we vaak aan real time meetwaardes, maar er zijn nog veel meer verschillende soorten waarschuwingen, waaronder apparaat- en systeemwaarschuwingen of meldingen over anomalie detectie. Met een virtuele module voor gegevensanalyse op het platform kunnen we de sensorgegevens gebruiken die we nodig hebben om de prestaties van HVAC-systemen te beheren en zo de levensduur ervan te verlengen en de uptime te maximaliseren. Het is van vitaal belang om op de hoogte te zijn van de status van kritische koelinstallaties, zelfs als je deze niet voortdurend via het IoT cloudplatform kunt controleren. Daarom zijn waarschuwingen zo’n belangrijk hulpmiddel. Als u de toegang tot de gegevens wilt beperken kunt u verschillende gebruikersrollen in het systeem toewijzen, zodat alleen de door u gekozen personen de waarschuwingen te zien krijgen.

Door al deze gegevens te hergebruiken, kunnen wij bij ABN Klimatisatie waardevolle informatie creëren die ervoor zorgt dat we onze expertise op gebied van klimatisatie kunnen blijven uitbreiden. Deze informatie zorgt ervoor dat we gedurende de hele levenscyclus van een HVAC-installatie waarde kunnen toevoegen. Door onze aanpak voortdurend te voeden met nieuwe informatie, proberen we onze unieke positie als snelste HVAC-partner steeds te versterken.

Een goed geconfigureerd alarm management zorgt er niet alleen voor dat ABN uw installaties perfect kent, maar ook dat de eindgebruiker of de site manager op elk moment een overzicht heeft van de status van zijn installaties en dat de nodige personen verwittigd worden in functie van de gedefinieerde rechten en rollen