Nieuws

Gimv stapt in ABN Klimatisatie als motor in de energietransitie

12 juli 2022

Het beursgenoteerde Gimv stapt in ABN Klimatisatie, de innovatieve HVAC-specialist uit Munsterbilzen met vestigingen in Brussel en Sint-Niklaas.

Opgericht in 1996 door Jo Nelissen en Rosaline Wijnen is ABN Klimatisatie, vanuit hun focus op snelheid in installatie en service van HVAC, een belangrijke Belgische speler geworden in retail-, kantoor- en industrieklimatisatie en marktleider in retail-HVAC in België.

Gimv werkt, binnen hun investeringsplatform Smart Cities, aan het opzetten van een industriële cluster rond de energietransitie. De knowhow van ABN Klimatisatie op het vlak van warmtepompen, IoT en condition monitoring en de ervaring met Design, Build, Finance & Maintain-modellen, gaat daarin een cruciale rol spelen. ABN Klimatisatie telt een 47-tal werknemers en behaalt dit boekjaar een omzet van ruim 11 M EUR.

Jo Nelissen en Rosaline Wijnen zien in de ontwikkeling van de Gimv-cluster een opportuniteit om ABN Klimatisatie een verdere boost te geven. Door het sterke geloof in dit nieuwe overkoepelende verhaal hebben Jo en Rosaline dan ook besloten om een aanzienlijk bedrag te herinvesteren  in de nieuwe moedervennootschap die boven de verschillende werkvennootschappen komt te staan.  ABN Klimatisatie heeft onder Rudi Boonen een algemeen directeur die deze fase binnen de nieuwe constellatie perfect in goede banen zal leiden. Hijzelf zal tevens mee investeren in het nieuwe moederbedrijf.

Jo en Rosaline zullen zich nu focussen op de verdere ontwikkeling van ABN Cleanroom Technology nv, dat met een revolutionaire technologie en visie de internationale markt van cleanrooms aan het veroveren is.

ABN Cleanroom Technology en Smartlog staan volledig buiten deze overname en blijven voor 100% eigendom van Jo Nelissen en Rosaline Wijnen, doch op vraag van Gimv hebben Jo en Rosaline zich geëngageerd op strategisch niveau de nieuwe groep van Gimv mee vorm te geven.